ZwangerFit

Fit blijven tijdens de zwangerschap? Meld je nu aan voor ZwangerFit!

Onze specialisten

Sanne van der Hooning

Monique Huffmeijer

Ben je op zoek naar een actieve cursus met theorie over zwangerschap en bevalling, maar wil je vooral ook graag fit blijven en wil je je lichaam goed voorbereiden op de bevalling? Dan past ZwangerFit perfect bij jou!

Wat is ZwangerFit®?

ZwangerFit is een actieve cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw.
De lessen worden gegeven door gespecialiseerde fysiotherapeuten. Er zijn actieve lessen en theorie lessen. De actieve lessen duren een uur waarbij na de warming up elke les weer anders is, maar met hetzelfde doel: bewegen!
De nadruk ligt op het opbouwen en onderhouden van de conditie, spierkracht en stabiliteit. We maken gebruik van gewichten, eigen lichaamsgewicht, apparatuur en los oefenmateriaal. Indien er lichamelijke klachten zijn zal de fysiotherapeut rekening houden met jouw klachten en de oefening voor jou aanpassen  zodat je toch op jouw niveau kunt meedoen!

De trainingen worden aangevuld met onze theorielessen:

  • Een les over bekken(bodem), zwangerschap en ademhaling.
  • Een les over de bevalling.

De theorielessen vinden om de zoveel weken plaats. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen, ook tijdens de actieve lessen. Wij weten dat er veel verandert tijdens de zwangerschap, zowel fysiek als mentaal. Het belangrijkste in de ZwangerFit cursus is om veilig en ontspannen te sporten met andere zwangeren en/of kersverse mama’s tijdens deze bijzondere periode in je leven.

Voor wie?

Iedere vrouw kan meedoen vanaf de zestiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Je kunt al vanaf zes weken na de bevalling weer meedoen met de ZwangerFit lessen. 

Wanneer?

Woensdag    17.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag          8.30 uur - 9.30 uur
 

Kosten, inclusief theorielessen, per 01-01-2024

   

1 per week ZwangerFit-Training
2 keer per week ZwangerFit-
Training
41,80 euro per 4 weken
75,25 euro per 4 wekenSommige verzekeraars vergoeden deels (soms volledig) de cursus ZwangerFit, vraag dit na bij jouw verzekering!
De lessen worden gegeven door  Anita aan 't Goor, Sanne van der Hooning en Monique Huffmeijer, allen (bekken)fysiotherapeut en/of ZwangerFit®docent.
Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben, neem dan contact met ons op door te bellen naar 0341-420954 of mail naar info@centrumvoorfysiotherapieharderwijk.nl 

Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Terug naar alle behandelingen