Samenwerking in de zorg voor Parkinson

Bij Centrum voor Fysiotherapie Harderwijk hebben we een team van specialisten voor de mensen met de ziekte van Parkinson.

Niet alleen voor de fysiotherapie, er is nauwe samenwerking met:

  • Parkinsonverpleegkundige 
  • Neuroloog
  • Ergotherapeut 
  • Logopedist
  • Dietist
  • Psycholoog 

We kijken naar het grotere geheel. Niet alleen de motorische symptomen die bij Parkinson kunnen ontstaan zijn een belemmering in het dagelijks leven. Ook niet-motorische symptomen kunnen het dagelijks functioneren beïnvloeden. En hiermee ook het leven van de partner of kinderen. Wij zien dan ook graag dat de partner meekomt bij de intake, om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de huidige situatie en bijbehorende problemen.

“Parkinson heb je niet alleen, dat heb je samen.”

Bij de intake brengen we in kaart wat de dagelijkse problemen zijn, en waar patiënt en eventuele partner graag in geholpen willen worden. Daarnaast kijkt de fysiotherapeut naar andere facetten die ook veelal voorkomen bij mensen met Parkinson, zoals moeite met slikken en spreken, moeite met uit bed komen, depressieve klachten en zo nog meer. Ook kijken we samen met u naar de huidige situatie qua medicatie, voeding en bewegingspatroon. 

We hebben als ParkinsonNet team eens per maand overleg met alle disciplines, om te overleggen met elkaar over huidige situatie van de patiënten indien hier toestemming voor is.

Wilt u meer weten?

Over hoe wij bij Centrum voor Fysiotherapie Parkinson behandelen? Neem dan contact met ons op door het formulier in te vullen. Wanneer u op onderstaande button klikt, komt u bij dat formulier.

Neem contact op

Terug naar overzicht

Ook interessant