Parkinson

De ParkinsonNet therapeut is gespecialiseerd in zorg bij de ziekte van Parkinson.

Onze specialisten

Sanne van der Hooning
Sander van Schuijlenborgh

De behandeling

De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende en complexe aandoening en kan veel beperkingen met zich mee brengen.
Het beloop is chronisch progressief, de al bestaande symptomen nemen in ernst toe.
 
Een zorgvuldige diagnostiek en een goede behandeling zijn erg belangrijk voor deze aandoening, niet alleen voor de patiënt zelf maar ook voor de direct betrokkenen. Daarom hebben de zorgverleners zich verenigd in het ParkinsonNet waarin wordt samengewerkt met meerdere disciplines. De fysiotherapeut doet hierin specifiek onderzoek van het lopen, de balans, het uitvoeren van transfers, spierkrachtmetingen en brengt de valrisico's in kaart. Het is belangrijk de fysiotherapie in een vroeg stadium te starten waarbij de fysiotherapeut speciale aandacht heeft voor:

  • Informeren betreffende de veiligheid en het oefenen in de thuissituatie
  • Verbeteren van het looppatroon
  • Verbeteren van de beweeglijkheid
  • Verbeteren van de conditie
  • Uitvoeren van transfers (opstaan uit een stoel, omdraaien in bed, in/uit het bed komen)
  • Balans, valpreventie
  • Functionele onafhankelijkheid
  • Activiteiten van het Dagelijks Leven (ADL) verbeteren

De therapeuten van het ParkinsonNet zijn gespecialiseerd in het behandelen van Parkinsonpatiënten en patiënten met een parkinsonisme. De ParkinsonNet therapeuten werken nauw samen met de neurologen en andere disciplines. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd.  De ParkinsonNet therapeuten zijn Erik Bouman en Sanne Bouman.

Kosten / vergoedingen

Deze behandeling wordt vergoed uit de aanvullende verzekering, wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Bij een chronische aandoening als Parkinson is er een verwijzing nodig van uw neuroloog, deze kunt u bij de betreffende arts aanvragen. Voor chronische aandoeningen geldt bij de vergoeding voor fysiotherapie dat u 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering nodig heeft, daarna worden de behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Neem contact op met uw verzekeraar voor de voorwaarden, of vraag ons voor meer informatie en uitleg hierover.

”Parkinson heb je niet alleen, dat heb je samen. En dat begrijpen ze hier heel goed. De nauwe samenwerking tussen de verschillende disciplines is een groot pluspunt.”

Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Terug naar alle behandelingen