Oncologische revalidatie

Bij klachten als vermoeidheid, pijn, depressie of angst tijdens of na kanker kan revalidatie (zowel fysiek als emotioneel) van enorme waarde zijn.

Onze specialisten

Hillie Hofmeester

Steeds meer mensen overleven de diagnose kanker. Maar vaak geeft kanker of de behandeling ervan klachten of restverschijnselen. Bijvoorbeeld vermoeidheid, pijn, depressie of angst. En daardoor kunnen zowel sociale en fysieke problemen ontstaan als ook problemen met het werk.

Leren verder te leven tijdens of na kanker 

Om tijdens of na kanker weer op een goede manier verder te kunnen leven, is het nodig om fysiek, emotioneel en sociaal te revalideren. Tijdens de revalidatie leert u zo goed mogelijk met uw problemen om te gaan. U krijgt advies over hoe u uw leven weer kunt oppakken, gaat aan de slag met uw algehele conditie en u leert hoe u uw energie het beste kunt verdelen.

Wanneer is revalidatie tijdens of na kanker zinvol?

Bent u onder behandeling voor kanker of hebt u onlangs kanker gehad? Dan kan revalideren zinvol zijn. Revalidatie helpt namelijk klachten te verminderen of te voorkomen. Revalideren is ook mogelijk als u geen zicht meer heeft op genezing. We werken aan uw conditie, bespreken angsten en onzekerheden en gaan aan de slag met pijn of concentratieproblemen.

Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Terug naar alle behandelingen