Manuele therapie

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van die gewrichten. Dit heeft vaak weer invloed op de houding. 

Het doel van de therapie is zowel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en de pijn alsook het verbeteren van de vaardigheden in de dagelijkse activiteiten, het werk en in de sport.

Door het samenvoegen van wetenschap en ervaringen uit de praktijk is manuele therapie
uitermate geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden.

De behandeling

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding en bewegingen te verbeteren. Dit worden mobilisaties genoemd eventueel aangevuld met gedoseerde impulstechnieken oftewel manipulaties. Een mobilisatie is een repeterend toegepaste techniek, meestal in de beperkte bewegingsrichting. Een manipulatie is een mobilisatie in een eindstand, uitgevoerd met een gedoseerde snelheid met een korte impuls. Het is een zuiver passieve, voor een patiënt niet controleerbare beweging, waarbij een knappend geluid kan optreden. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig, vreemd, maar niet pijnlijk gevoel.
Door het samenvoegen van wetenschap en ervaringen uit de praktijk is manuele therapie uitermate geschikt om cliënten met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden.

Kosten / vergoedingen

Deze behandeling wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars. Neem contact op met uw verzekeraar voor de voorwaarden.

“Ook ik heb manuele therapie gehad voor mijn nek en mijn ervaringen waren ook goed weet dat ik na de eerste behandeling met invoegen met de auto weer opzij kon kijken.”

Meer weten?

Deze behandeling wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars. Neem contact op met uw verzekeraar voor de voorwaarden.

Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Terug naar alle behandelingen