Handtherapie

Onze hand en pols bestaan uit tientallen (kleinere) botten en spieren. Dankzij deze botten en pieren maar ook door gewrichtsbanden, zenuwen en pezen, kunnen we onze handen en polsen in allerlei richtingen bewegen. Hierdoor zijn we in staat om onze hobby’s, werk, sport uit te voeren. Er zijn veel verschillende aandoeningen of ziekten die kunnen leiden tot veel pijn, en niet volledig bruikbare handen en/of vingers en/of polsen.

Bij alles wat we doen gebruiken we onze handen. Zodra er pijnklachten ontstaan in een vinger of de hand door letsel of ziekte, dan ervaren we al snel hinder bij dagelijkse activiteiten. Een handtherapeut richt zich op het optimaliseren van uw handfunctie en verminderen van de pijnklachten.

In onze praktijk is goede en specifieke kennis aanwezig voor het onderzoeken van hand,- pols-en onderarmletsel. Hierbij wordt gericht gewerkt op mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid .

Tevens hebben wij ook een samenwerking met de hand-ergotherapeut in ons centrum, zie onze website www.handtherapieharderwijk.nl.

Handtherapie is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. De vergoeding hangt af van uw zorgverzekering.

Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Terug naar alle behandelingen