Dry Needling / acupunctuur

Een snelle en effectieve manier om spierproblemen te behandelen

De behandeling

Dry needling is een behandeling, waarbij acupunctuurnaalden door de huid heen, op specifieke plaatsen, triggerpoints of spierverhardingen genoemd, worden geplaatst met als doel het wegnemen of verlichten van pijn en pijnlijke uitstraling.

Dry needling kan worden toegepast bij: stijve spieren en gewrichten, klachten vanuit de nek, schouder, arm, elleboog , onderarm en pols, klachten vanuit de lage rug, heup, knie, onderbeen en voetklachten.
Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks.

In de acupunctuur werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen. In de acupunctuur werkt men met energetische modellen en niet lokaal in de spier zoals bij dry needling.

Kosten / vergoedingen

Deze behandelingen vallen onder de vergoeding voor fysiotherapie, er zijn geen extra kosten verbonden aan het toepassen van dry needling of acupunctuur.

“Dry needling is een snelle en effectieve manier om spierproblemen te behandelen.”

Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.

Terug naar alle behandelingen