Claudicatioklachten doen zich voor tijdens het lopen. Er ontstaat pijn, kramp of een doof en moe gevoel in uw voet, kuit, bovenbeen of bil. Als u stilstaat verdwijnen de klachten, loopt u verder dan beginnen de klachten na eenzelfde loopafstand opnieuw. Er wordt dan ook wel gesproken van “etalagebenen”
Tijdens het lopen hebben de spieren extra zuurstof nodig. Zuurstof zit in het bloed en wordt door de bloedvaten aangevoerd. Bij claudicatioklachten stroomt er te weinig bloed door het been. De spieren krijgen te weinig zuurstof en daardoor krijgt u de klachten.
Door stil te staan komen de spieren tot rust. De bloedstroom krijgt dan de kans het zuurstof tekort aan te vullen. Daardoor verdwijnen de klachten. Als u sneller loopt of een helling oploopt, kost dat meer inspanning. U krijgt dan sneller klachten. Ook als het koud is, trekken de bloedvaten door de kou samen en krijgt u eerder klachten.
De doorstroming van het been is te o.a. te verbeteren door gerichte looptraining bij de fysiotherapeut.
De behandeling is onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut die aangesloten is bij het Claudicationetwerk. U leert u op een actieve wijze te wandelen, uw kracht en coordinatie te verbeteren waardoor uw loopafstand zal toenemen.
Uw fysiotherapeut zal u begeleiden bij specifieke vaardigheden zoals traplopen, geeft u de juiste informatie en voorlichting om een optimaal resultaat te boeken.
Deze behandeling wordt vergoed door vele zorgverzekeraars, dit is voor elke aanbieder weer anders. Neem contact op met uw verzekeraar voor de voorwaarden. Wij hebben een contract met elke zorgverzekeraar.
“Van een minuut kunnen lopen, naar weer die lange wandeling kunnen maken.”
Deze behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Neem contact op met uw verzekeraar voor de voorwaarden.
Weet u nog niet welke behandeling u nodig heeft? Kom bij ons op gesprek en wij kijken samen naar een behandeling die het beste bij u past.